Ingredienser:
1 pk First Price eller Extra seifilet (ca 600g)
1 boks kokosmelk
1 finhakket løk
Saft av en halv lime
1/2 ts muskat
1 ts karri (kan sløyfes)
Salt og pepper
1/2 ts JBKM/Xanthan gum
2 egg
1/4 blomkål
Strø til topping
Fremgangsmåte:
Del fisken opp i litt mindre stykker og la den trekke i en kjele med vann i 10-15 minutter. Når den er ferdig siler du bort vannet, deler den opp i små biter og lar den kjøle seg ned.
Blomkål blir erstatning for makaroni, og kan forsåvidt sløyfes om ønskelig. Del blomkålen opp i små buketter og kok i 10 minutter. Hell av vannet og la det avkjøles. Grunnen til at jeg koker blomkålen først er fordi den da avgir mindre væske i gratengen.
Fres finhakket løk i en panne og tilsett kokosmelken. La den koke opp og tilsett så lime, muskat og salt og pepper. Du kan også ha i litt karripulver. La sausen koke i 10 minutter før du rører johannesbrødkjernemel eller xanthan gum ut i litt vann og heller i sausen under omrøring. Eggene skilles og eggeplommene røres inn i sausen. Kjøl ned sausen mens du stivpisker eggehvitene.
Når alt er avkjølt blander du fisk, blomkål og saus i en ildfast form. Vend eggehvitene forsiktig inn og strø over topping. Jeg brukte et tynt lag Fibrex, men du kan bruke brødsmuler eller malte mandler. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter. Grunnen til at alt bør være nedkjølt før det blandes er fordi det ellers vil skille seg og bli en del overskuddsvæske i bunnen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar