tirsdag 15. januar 2013
Asiatisk laks
Jeg snublet helt tilfeldig over denne oppskriften på Bollefrua sin blogg, og tenkte det kunne være greit å prøve laks på en ny måte. Snakk om smaksopplevelse av de store! Denne blir garantert en gjenganger hos meg.
1 porsjon
Ingredienser:
1 laksebit
salt og pepper
1 ss rapsolje
1 ss sesamolje
1/2 ss glutenfri soyasaus
saften av 1 lime
1 ts erythritol (eller annen søtning etter smak)
1 liten bit ingefær, hakket
1 hvitløksfedd, hakket
1/2 ts sambal oelek eller en rensket, finhakket rød chili
1/2 agurk
1 gulrot
1 liten paprika
1/4 rødløk
sesamfrø
peanøtter
Fremgangsmåte:
Begynn med å riste sesamfrøene i en tørr stekepanne. Bland så sammen rapsolje, sesamolje, soyasaus, limejuice, erythritol, ingefær, hvitløk og sambal oelek til dressingen.
Del agurken i to og fjern frøene før du strimler den med f.eks. en potetskreller eller juliennejern. Strimle gulroten på samme måte, og skjær paprika og løk i smale sneier. La grønnsakene ligge og godgjøre seg i dressingen mens du steker laksebiten med litt salt og pepper.
Ha alt på en tallerken, strø over sesamfrø og peanøtter og spis med god samvittighet. Kjempegodt!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar