Om meg

Jeg er en 38 år gammel jente som har IBS (en samlebetegnelse på alle mageproblemer legene ikke forstår). Jeg har vært plaget med magen så lenge jeg kan huske, og plagene er bare blitt verre og verre. Jeg har prøvd mange forskjellige kostholdsvarianter for å slippe oppblåst mage og smerter, med liten eller ingen effekt. Våren 2011 leste jeg om LCHF, og bestemte meg for å prøve det. Jeg hadde levd på moderat lavkarbo en stund, med lite poteter, lavkarbobrød/speltbrød, naturris etc, så overgangen ble ikke så veldig stor. Etter at jeg begynte på LCHF er luft i magen omtrent en saga blott, og magesmerter får jeg bare hvis jeg spiser noe jeg ikke tåler. Og jeg som tidligere ble sulten igjen etter 2-3 timer, trenger nå kun frokost, lunsj og middag. Jeg slipper å bli fysisk dårlig hvis jeg ikke får i meg mat, for blodsukkeret holder seg stabilt. Tidligere ble jeg et "karbomonster" hvis jeg ikke spiste med en gang.

Siden jeg startet denne bloggen har jeg vært hos en naturterapeut og tatt en matintoleransetest. For selv om magen min har vært ganske bra, så har jeg slitt med stadig større utmattelse, muskelsmerter og andre diffuse plager som har ført til sykemelding. I følge testen har jeg kraftig intoleranse mot melkeprotein, gluten, ananas og sopp. Dermed blir alle oppskrifter fra nå av lavkarbo, glutenfri, melkefri og mest mulig sukkerfri.

Lavkarbo er en livsstil jeg trives med, og jeg håper bloggen min kan inspirere andre til å lage god lavkarbomat.

5 kommentarer:

 1. Heisann
  Interessant lesing!
  Kjenner til at flere venner i mange år har slitt med matintoleranse, mage- / tarmproblemer m.m., og jeg leser side opp og side ned på nettet om andre med samme problemene.
  Gjennomgangstonen fra leger er den du allerede kjenner (enkelte har også blitt diagnostisert som depressive, hypokondere etc.)
  Forskere vet langt bedre enn legene. Les denne artikkelen fra forskning.no: http://www.forskning.no/artikler/2011/november/305901

  Tro det eller ei, men det er noen kapsler som har vist seg å fungere på samtlige av dem.
  For mer info: ring Helge (90 98 88 82) og spør etter ProBiotic12 og A.V.-drikk (muligens også Colostrum, som har hjulpet meg en god del).
  Her er også en artikkel jeg liker svært godt: https://plus.google.com/114883325025834008968/posts/W5zWYLmudDh / http://helseinfo.blogspot.com/2012/06/ramelk-kreftvaksine-og-antibiotika.html

  Hils fra Frankyboy :)

  SvarSlett
 2. Hei:) Jeg fant bloggen din på matbloggerne's liste, fin blogg, du er herved lagt i "blogger jeg følger"-lista. Historien din er veldig lik min, jeg har også kuttet ut melk,gluten og karbo, både på grunn av mageproblemer og psykiske lidelser. Jeg har også startet en blogg for å hjelpe andre med samme problem; http://matsommedisin.wordpress.com.
  Hilsen Merete

  SvarSlett
  Svar
  1. Så morsomt! Jeg så etter nye blogger hos matbloggerne i dag og klikket meg tilfeldigvis inn på din. Mye interessant å lese der altså, og mange flotte oppskrifter som må prøves. Så så jeg nederst på siden at du fulgte min blogg, så nå har jeg lagt deg til i listen min også.
   Lykke til med blogging og kostomlegging :) Jeg begynner så smått å føle meg bedre etter snart to år på lavkarbo og nesten et år med gluten-, melke- og sukkerfri kost, men det er tydeligvis en lang vei å gå enda.

   Slett
 3. Takk for sist, Veronica, det var kjempekoselig å treffe deg på kurs :-) Jeg har skummet litt på bloggen din, og ser at jeg nok må lese mer en gang jeg har god tid ;-) Håper du har kommet deg etter strabasene, selv har jeg vært trøtt, men har da kommet meg på jobb, ikke verst bare det.
  Hilsen fra Connie :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for sist, Connie, og takk for at du titter innom bloggen min :) Håper du finner litt inspirasjon her.
   Alltid koselig å treffe mennesker man finner tonen med :)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...