mandag 9. april 2012

Blomkålsuppe


4 porsjoner

Ingredienser:

2 ss ghee/smør
1 ss olje
1 middels stor løk, grovhakket
6-8 vårløk eller 2 purrer, grovhakket
1 hvitløkfedd, knust eller finhakket
2 middels store blomkålhoder delt i små buketter
1/2 ts havsalt
1/2 ts karri
1/8 ts pepper
1/2 ts timian
1 ts basilikum
1/2 ts merian
1/8 ts muskat
1 1/2 liter vann
1-2 grønnsakbuljongterninger


Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele og tilsett olje. Legg i løk, vårløk og hvitløk og deretter blomkål og kryddere. Alt blandes og freses ved middels varme i noen minutter under stadig omrøring. Tilsett vann og buljong. Kok opp. La det småkoke i 15 minutter eller til blomkålen er myk. Bruk stavmikser og mos suppen. Ha gjerne i litt ekstra smør, olje eller fløte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...