tirsdag 15. januar 2013

Asiatisk laks


Jeg snublet helt tilfeldig over denne oppskriften på Bollefrua sin blogg, og tenkte det kunne være greit å prøve laks på en ny måte. Snakk om smaksopplevelse av de store! Denne blir garantert en gjenganger hos meg.

1 porsjon

Ingredienser:

1 laksebit
salt og pepper

1 ss rapsolje
1 ss sesamolje
1/2 ss glutenfri soyasaus
saften av 1 lime
1 ts erythritol (eller annen søtning etter smak)
1 liten bit ingefær, hakket
1 hvitløksfedd, hakket
1/2 ts sambal oelek eller en rensket, finhakket rød chili

1/2 agurk
1 gulrot
1 liten paprika
1/4 rødløk

sesamfrø
peanøtter


Fremgangsmåte:

Begynn med å riste sesamfrøene i en tørr stekepanne. Bland så sammen rapsolje, sesamolje, soyasaus, limejuice, erythritol, ingefær, hvitløk og sambal oelek til dressingen.
Del agurken i to og fjern frøene før du strimler den med f.eks. en potetskreller eller juliennejern. Strimle gulroten på samme måte, og skjær paprika og løk i smale sneier. La grønnsakene ligge og godgjøre seg i dressingen mens du steker laksebiten med litt salt og pepper.
Ha alt på en tallerken, strø over sesamfrø og peanøtter og spis med god samvittighet. Kjempegodt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...