lørdag 16. mars 2013

Asiatisk kyllingsuppe


Denne suppa lager du på en halv time. Den er veldig enkel, men utrolig god, med smaker fra Thailand og India. Akkurat passe spicy for min smak, men du kan tilsette ekstra chili og currypulver for mer kick. Den er laget uten oppskrift, men her er sånn ca det jeg brukte.

4 porsjoner

Ingredienser:

Olje
2 kyllingfileter
1 ss currypulver
2 hvitløksfedd
1 bit ingefær (ca 2 cm)
1 lime
1 ts sambal oelek
1 ss tomatpure
1 boks kokosmelk
1 stor gulrot
1/2 brokkoli
1/2 purre
evt litt vann

Fremgangsmåte:

Del kyllingen i biter, gulrot og purre i smale strimler og brokkoli i små buketter. Rasp skallet på limen og press ut saften. Finhakk hvitløk og ingefær.
Begynn med å ha en god slump olje i en stor panne. Tilsett currypulveret og rør sammen med oljen før du har i kyllingbitene. Når kyllingen er stekt har du i resten av ingrediensene. Ha eventuelt i vann til det dekker alle grønnsakene og la det koke under lokk i ca 15 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...