søndag 29. juli 2012

Chili con carne


Her er en enkel og god oppskrift på chili con carne. Bønner er forsåvidt ikke nødvendig, men jeg synes det hører med i en god chili. Serveres med salat, blomkålris eller blomkålmos.

3 porsjoner

Ingredienser:

400g kjøttdeig
1 løk
2 fedd hvitløk
1 paprika
1 boks hermetiske tomater
1 boks kidneybønner
1 ss eddik
2 ss chilipulver
1 ss paprikapulver
1 ss spisskummen
2 ts oregano
10 dråper tabasco
evt vann

Fremgangsmåte:

Skjær løk, hvitløk og paprika i biter. Ha ghee eller olje i en gryte og stek løken til den er gyllen. Tilsett hvitløk og fres i et minutt. Ha i kjøttdeig. Når kjøttdeigen nærmer seg ferdig stekt tilsettes chilipulver, paprikapulver, spisskummen og oregano. Rør godt, stek noen minutter til og tilsett deretter hermetiske tomater, bønner, paprika, eddik og tabasco. La det koke i ca 30 minutter. Tilsett vann om du synes den blir for tykk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...