fredag 27. juli 2012

Linsesuppe



Bakerst i skapet fant jeg en eske med linser med best før dato i 2010, og fant ut at det kanskje var på tide å spise dem. Dermed ble det linsesuppe til middag. Linser og bønner er ikke en vanlig del av et LCHF-kosthold, men jeg spiser det en gang i blant.
 
4 porsjoner

Ingredienser:

275 g linser
1 1/2 dl olje
1 stor løk
2 gulrøtter
2 hvitløksfedd
1 boks hakkede tomater
1 ss tomatpure/ketchup
1/2 ts oregano
1 l varmt vann
salt og pepper
300g krydret pølse (kan sløyfes)


Fremgangsmåte:

Skyll linsene og ha de i en kjele. Fyll på med vann til det dekker linsene, og kok i 5 minutter. Ha dem i et dørslag. Skjær løk, hvitløk og gulrot i små biter. Varm oljen, ha i løk og stek til den er klar. Ha i hvitløken og linsene, deretter de øvrige ingrediensene, hell på varmt vann og smak til med pepper. Kok opp og la småkoke 20-30 min til linsene er møre. Del pølsene opp i små biter og stek dem. Ha oppi suppa før servering.
Magen min tåler ikke bønner og linser to dager etter hverandre. Restene av suppa ble dermed frosset ned i bokser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...