tirsdag 24. juli 2012

iHerb igjen

Nå er det visst lenge siden jeg har postet mine kjøp fra iHerb. Jeg kjøper alt av kosttilskudd (som er lovlig å importere) og spesialmat hos iHerb. I tillegg er jeg blitt mer og mer opptatt av at produkter jeg bruker i hverdagen skal være uten giftstoffer, og tryggere både for meg og miljøet. At de ikke er testet på dyr er jo også et pluss. Etter hvert som jeg går tom for hudpleie- og husholdningsprodukter bestiller jeg disse fra iHerb, og store deler av mitt budsjett blir dermed brukt der istedenfor hos de lokale butikkene. Ikke er det dyrere enn det jeg betaler for vanlige produkter her hjemme heller. Og jeg har julaften flere ganger i måneden når pakkene kommer :)
Jeg synes det er veldig greit når andre bloggere deler handlelistene sine, så jeg kan få gode tips, så her er noen tips fra meg også.


Hårtonic med eplecidereddik: Denne bruker jeg istedenfor balsam. Jeg heller 1 del av denne og 4 deler vann i en sprayflaske, og sprayer hår og hodebunn med det etter at jeg har vasket håret. Hodebunnen masseres og jeg lar det gå en liten stund før jeg skyller lett. Den har ikke fjernet eksemet jeg har i hodebunnen enda, men jeg synes jeg klør mindre, og håret blir blankt og medgjørlig. Eddiklukten forsvinner raskt.

Kiss My Face solkrem, faktor 30: Dette er den beste solkremen jeg noengang har kjøpt. Den er lett å smøre på huden, lukter godt og gir veldig god beskyttelse. Og selvfølgelig uten parabener og andre skadelige stoffer.

Nature's gate, naturlig tannkrem uten fluor: God tannkrem som ikke er for sterk for tannkjøttet, skummer plenty nok og gjør tennene rene uten fluor. Peppermyntesmak.

Natracare truseinnlegg: Truseinnlegg uten parfyme, plast og kjemikalier. Fungerer helt fint.

Now Sinktabletter: Disse bestilte jeg før jeg hadde satt meg inn i legemiddellisten og grenseverdier. Heldigvis ble ikke pakken stoppet i tollen, for da hadde hele pakken blitt returnert. Disse er nemlig 50mg, og grenseverdien på sink er 25mg. Like heldig var dessverre ikke pappa, som etter mitt "gode" råd bestilte samme produkt, og fikk sin aller første iHerb-pakke stoppet i tollen. Jeg fikk returnert en pakke med vitamin C 1000mg. Grenseverdien er 200mg. Man lærer så lenge man lever :)


Abkit, NatureWorks, Swedish bitters: Naturterapeuten min rådet meg til å ta Bitterstern i forbindelse med hvert måltid for å hjelpe fordøyelsen. Bitterstern er utrolig dyrt: Kr 99.- for 10 ml. Jeg håper derfor at Swedish bitters skal gjøre samme nytten selv om ingrediensene ikke er helt de samme.

Ecover, Delicate wash: Jeg bruker denne til ull og undertøy, og den er like god som Milo.

Nature's Answer, Digestive Enzymes: Disse er billige for tiden, og siden jeg tar fordøyelsesenzymer med hvert måltid, så hamstrer jeg.

Alba Botanica, solkrem faktor 30, Aloe Vanilla: Dette er også en god solkrem, men den er litt tung å få inn i huden. Ikke noe problem for friske folk, men i min for tiden energiløse tilstand blir dette for mye arbeid.

Chocolove mørk sjokolade 77% kakao: Jeg kjøper vanligvis kun sjokolade med over 85% kakao, men siden alle favorittene mine var utsolgt så kjøpte jeg denne. Og angret ikke på det. Veldig god.

Alba Botanica, Jasmine & Vitamin E fuktighetskrem: Denne er veldig god for min knusktørre hud. Jeg er usikker på om den vil være god nok på vinteren, men det vil nå tiden vise. Litt for voldsom blomsterduft for min smak, men det blir en vanesak.

Walden Farms, Caramel Dip: Karamellsaus uten kalorier. Denne har jeg ikke smakt på enda, men tenkte jeg skulle bruke den i hjemmelaget is.

NaturOli, Muslin Draw String Wash Bags: Bomkjøp deluxe! Jeg var på jakt etter noe å sile hjemmelaget yoghurt og nøttemelk i, og fant disse. Men i min hjernetåkete tilstand glemte jeg selvsagt å sjekke størrelsen på posene. De er bittesmå!
Oppdatering: Jeg har funnet noe å bruke dem til: teposer!! Mye bedre enn disse metalldingsene jeg vanligvis bruker.


Now Foods, Cashewnøtter: Organiske, rå og en smule billigere enn i norske butikker.

Now Foods, Shea Butter: Leppene mine er knusktørre for tiden. De er så knusk at de flasser og ingen lypsyl er god nok. Shea butter er god, selv om jeg må påføre den veldig ofte. Den kan nok også brukes som fuktighetskrem om vinteren, og på tørre albuer.

Stash Tea Company, Akai herbal tea: Nydelig te med mye smak og farge. Jeg er veldig glad i all te fra Stash.

Eden Foods, Tamari Soyasaus: Organisk glutenfri soyasaus. Kjempegod i wok og som smakstilsetning i andre retter.

Ansjos-pasta: Vet ikke helt hvorfor jeg kjøpte denne. Jeg trengte en bitteliten ting for å komme opp i kr 200.- og 1814g, og denne så litt spennende ut. Man må jo fylle opp hver pakke til maks pris og vekt ;) Har ikke prøvd den enda, men jeg skal nok finne på noe.

3 kommentarer:

 1. iHerb ruler!
  Synd at man må sjekke hvert bidige innhold av vitaminer og mineraler, grenseverdiene for innførsel av enkelte vitaminer og mineraler er latterlige lave.
  Har fått stoppet noen pakker i tollen her også, mens andre går glatt igjennom.
  Jeg har fått igjen pengene på pakkene fra iherb, men det tar ganske lang tid.:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er et sjansespill. Jeg har heldigvis bare fått stoppet en pakke enda, men det var før jeg var klar over grenseverdiene.
   Har du fått penger igjen selv om pakken er sendt med international airmail?
   Jeg venter på 3 pakker nå, og klør allerede etter å bestille mer :)Prøver å begrense meg til 3 pr måned ;)

   Slett
  2. Jeg har fått igjen penger, men først etter flere måneder, og med frakten trukket fra, tror jeg.

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...