onsdag 8. august 2012
Chiagrøt
Etter at jeg fikk beskjed om å unngå melkeproteiner, så har min kjære mandelgrøt forsvunnet fra frokostbordet. Smør, fløte og Bakepro måtte kuttes ut, og jeg gadd ikke å prøve å endre oppskriften. Men nå har jeg endelig funnet en erstatning: Chiagrøt! Så enkelt og godt. Konsistensen kan minne om semulegrøt. Denne blir nok en gjenganger hos meg.
1 porsjon
Ingredienser:
3 ss chiafrø
2 dl mandelmelk eller annen plantemelk
2 ss ghee eller melkefritt smør
1 pipett stevia vanilla creme
Fremgangsmåte:
Chiafrø og mandelmelk røres sammen og settes i kjøleskapet over natten eller minst 30 minutter.
Smelt ghee i en panne og ha blandingen i. Rør om under oppkoking og ha i stevia.
Jeg spiser grøten med et stort "smør"øye, kanel og litt rosiner, men toppingen kan varieres i det uendelige alt etter smak og behag. Trenger du mer proteiner kan du ha i proteinpulver.
Jeg har også prøvd å ha i 1-2 ss peanøttsmør. Jeg brukte denne typen. Snadder kveldsmat.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar