fredag 14. september 2012

Dyrke vårløk inne


Vårløk kjøper jeg sjelden. De har en tendens til å gå i oppløsning i kjøleskapet før jeg får brukt opp alt, og jeg hater å kaste mat. Men så snublet jeg over dette enkle tipset hos bloggen Hjertemat.

  • Sett stilkene av brukt vårløk i et glass vann
  • Bytt vann hver dag

Vårløken vokser som bare juling. Jeg har glasset stående på en hylle på kjøkkenet, bruker litt nå og da, og putter stilkene tilbake hver gang. På bildet har de stått 3 dager, så her er det snakk om rekordfart. Legg dem i kjøleskapet hvis du ønsker å forsinke vekstprosessen.
Jeg lurer fælt på om dette fungerer på purre også.

2 kommentarer:

  1. Jeg gjør det samme :) Men hva er det grønne du har i vannet ditt? Er det slik at man kanskje slipper å skifte vann hver dag? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. He he he. Det er nok bare glasset som er grønt ;)
      Jeg har begynt å så vårløk i en murerstamp på balkongen istedenfor. Da varer de mye lenger. Klipper bare av det grønne og lar løken stå, så fortsetter det å vokse :)

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...