søndag 30. desember 2012

Krydderkjeks


Nydelige julekjeks som minner om pepperkaker på smak.

Ingredienser:

170 g malte mandler
70 g erythritol/sukrin
1 ts bakepulver
1/2 ts xanthan gum
1 klype salt
1/2 ts vaniljepulver
40 g rapsolje
1 egg
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1/2 ts ingefær
1/4 ts nellik

Fremgangsmåte:

Mal mandlene og bland sammen alt det tørre. Tilsett egg og olje og bland sammen til en smidig deig. Dekk en plate med bakepapir og form deigen til en firkant ca 1 cm tykk. Stek på 180 grader i 20 minutter, før du tar ut platen og skjærer rektangelet i passe biter/pinner med et pizzahjul e.l. Senk temperaturen til 100 grader og stek videre til de er tørre nok. I min ovn tok det ca 30 minutter. Vil du ha mykere kjeks tar du dem ut tidligere.

Kjeksene blir nok finere om du skålder mandlene først og lager kuler som du trykker flate, men jeg foretrekker å gjøre det enklest mulig siden jeg har lite energi for tiden.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...