mandag 15. april 2013

Chicken chow mein


Kinesisk stir fry på 10 minutter. Oppskriften fant jeg på BBC Food.

1 porsjon

Ingredienser:

1 kyllingfilet
Tamari glutenfri soyasaus
1ts kinesisk five-spice krydder
1/2 ts sambal oelek
Kokosmel eller lignende (kan sløyfes)
Sesamolje
1 liten paprika
2 vårløk
1/2 pakke kelp-nudler

Fremgangsmåte:

Skjær kyllingfileten i strimler og ha dem i en bolle. Tilsett en skvett soyasaus, five-spice og chili og rør godt sammen. I originaloppskriften sto det at en skulle strø over litt maismel, men siden magen min ikke tåler stivelse brukte jeg litt kokosmel istedenfor. Ha litt sesam- eller jordnøttolje i stekepanne/wok og stek kyllingen til den er gjennomstekt. Tilsett paprika, vårløk, kelpnudler og en skvett sesamolje og soyasaus, og rør til nudlene er bløte. Server gjerne med cashew- eller peanøtter for å få opp fettinnholdet i retten. Kjempegodt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...