onsdag 5. september 2012

Gulrotkake


I går skulle jeg i bursdagsselskap, og hadde lite lyst til å sitte å se på at alle andre spiste kake. Ikke er det særlig gøy å gjentatte ganger måtte forklare hvorfor jeg ikke kan spise noe heller. Så jeg bestemte meg for å prøve å bake noe selv. Oppskriften fant jeg her. Bakst er ikke min sterkeste side, men kaken ble faktisk veldig saftig og god. Den ble mer kompakt enn vanlig gulrotkake, men smaken var like god.

Ingredienser:

4 egg
250 g sukrin/erythritol eller annen naturlig søtning
165 g malte mandler eller mandelmel
50 g kokosmel
1/2 ts salt
3 ts bakepulver
1 1/2 ts kanel
3/4 ts kardemomme
3/4 ts malt ingefær
1,5 dl rapsolje
250 g revne gulrøtter
1 pipett stevia vanilla creme eller litt ekte vaniljepulver

Fremgangsmåte:

Varm opp ovnen til 170 grader. Start med å piske egg og søtning til stiv eggedosis. Rør sammen alt det tørre og ha det i eggedosisen. Riv gulrøttene og ha dem i røra sammen med oljen. Rør til slutt i vaniljestevia. Ha røren i en smurt, rund kakeform med bakepapir i bunnen. Stek i 40-70 min. Dette er forskjellig fra ovn til ovn og kommer også an på størrelse på kakeform. Det tok 70 minutter i min ovn. Kaken er ferdig når en strikkepinne eller lignende kan stikkes ned i midten uten å komme opp med kakedeig sittende fast. Avkjøl i formen.Da jeg skulle lage krem til å ha på kaken prøvde jeg å bruke kokoskrem istedenfor soyafløte, siden det er omtrent umulig å oppdrive her på øya. Jeg har ihvertfall ikke sett piskbar soyafløte noe sted enda. Resultatet ble glasur istedenfor krem, så neste gang kommer jeg bare til å lage glasur av sitronsaft og sukrinmelis. Har du soyafløte kan du forsøke å lage kremen i originaloppskriften. Jeg har linket øverst i innlegget.

4 kommentarer:

 1. Hei. Flott blogg :-)
  Jeg ser du har link til Vitacost. Jeg har bestilt derfra noen ganger, men blir litt oppgitt når de setter en helt annen og mye høyere vareverdi enn det jeg har betalt. Det resulterer i tollavgifter og mye styr. Hvordan gjør du det når du bestiller derfra?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det samme :) Når jeg handler hos Vitacost passer jeg på å ikke bestille for mer enn 200 kroner før rabatter blir trukket fra. De lister jo opp alt utenpå pakken, uten å trekke fra rabatter. Litt slitsomt, men jeg bruker dem bare som et alternativ når iHerb er utsolgt for det jeg trenger eller hvis de har knalltilbud. Bestiller aldri kosttilskudd derfra siden alt står på pakken.

   Slett
 2. Piskbar soyafløte: http://www.alpro.com/se/gradde-alternativ
  Kjøpes på Meny, Mega og andre velassorterte butikker. Smaker faktisk ganske greit. Men inneholder herdet vegetabilsk olje.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg kjøper den når jeg finner den, men det er sjelden her jeg bor. Har funnet et alternativ til krem: 100 g Melkefri Melange, 1 boks Tofutti kremost, 1-2 dl malt erythritol og 1 ts vaniljeekstrakt. Kjempegodt! :)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...