torsdag 25. oktober 2012

Kjøttdeig- og surkålgryte


I dag hadde jeg en pakke kjøttdeig i kjøleskapet som måtte brukes opp eller fryses, men jeg hadde mest lyst på surkål (!?) Resultatet ble en kjøttdeig- og surkålgryte. Uvanlig kombinasjon, men faktisk veldig godt... hvis du liker surkål. De ferdige pakkene med surkål kan ofte ha et høyt karbohydratinnhold, men de billige typene er som regel bedre. Eldorado sin har kun 8 pr 100g, og det er akseptabelt en gang i blant.
Jeg serverte med blomkålmos med litt ekstra olje for å få opp fettprosenten.

2 porsjoner

Ingredienser:

400 g kjøttdeig
1 gulrot
1 løk
1 pakke surkål
1-2 ss glutenfri soyasaus (smak deg frem)
1-2 dl Oatly havrefløte (alt etter hvor mye saus du vil ha)

Fremgangsmåte:

Stek kjøttdeigen mens du deler opp gulrot og løk. Når kjøttdeigen er nesten ferdig har du i grønnsakene og freser dem litt. Tilsett surkålen, havrefløte og soyasaus og la det koke i 10 minutter. Krydre med salt og pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...