onsdag 26. august 2015

Hjemmelaget kokosmelk av ung kokosnøtt


Det er ikke så mye aktivitet på bloggen for tiden. Jeg er opptatt med å komme meg tilbake i arbeidslivet igjen, så kjøkkeneksperimenter blir ikke prioritert. Jeg holder meg til gode gamle oppskrifter. Men her om dagen gjorde jeg noe jeg har tenkt på lenge, men utsatt fordi det virket så "komplisert". Jeg fant en ung kokosnøtt i min lokale innvandrerbutikk og tok den med meg hjem. Tror den kostet 25 kroner. Den ble liggende noen dager i kjøleskapet før jeg sjekket google og youtube for fremgangsmåte, fant frem en kniv og satte til verks. Det var jo kjempeenkelt. Her er en link til video på youtube. 


Kokosnøtta var fylt til randen med kokosvann, ca en halv liter. Jeg syntes dessverre ikke det smakte noe bedre denne gangen enn sist jeg smakte det, i Thailand, men det funka bra i smoothie. Sunt skal det ihvertfall være. Kjøttet skrapte jeg løs og moste i blender med litt av kokosvannet. Mengde kommer an på hvor tykk du vil ha kokosmelken. Prøv deg frem. Det smakte ikke likt kokosmelk på boks, men ble veldig godt. Et greit alternativ om du vil ha kokosmelk uten tilsetningsstoffer. 

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...