lørdag 14. november 2015

Ungarsk gulasj


Gulasj er god og varmende mat på en kald høstkveld. Oppskriften har jeg lånt fra Matprat.

4 porsjoner

Ingredienser:

400 g kjøtt i terninger (jeg brukte grytekjøtt av hjort)
2 stk grovhakket løk
1 ts ramsløkpure (eller 2 fedd hvitløk om du tåler det)
1 140 grams boks tomatpure
2 ts paprikapulver
4 stk potet eller en tilsvarende bit sellerirot i store terninger
2 stk rød paprika i biter
1 l vann
1 ts karvefrø
1 ts salt
1/2 ts pepper
evt litt buljong


Fremgangsmåte:

Brun kjøttet i flere omganger og legg det på et fat. Stek løken (og evt. hvitløken) til den er gyllen. Bland inn kjøttet, og rør inn tomatpure og paprikapulver. Tilsett resten av ingrediensene og la det småkoke i ca 30 minutter, eller til kjøttet er mørt og potetene myke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...